VertalingRSS

ADS


Ondersteun procederende ouder in het buitenland
Toegevoegd door Redactie   
donderdag 18 december 2008     Hits: 3528
Nederlandse ouders die noodgedwongen in het buitenland moeten procederen over gezag of omgang met het eigen kind moeten worden ondersteund door de overheid. Dit bepleit Tweede Kamerlid Jan de Wit deze week bij minister Hirsch Ballin van Justitie. De SP’er wil dat een beschuldiging van kindontvoering niet automatisch leidt tot het terugsturen van het kind, en dat de beroepsmogelijkheid wordt verbeterd. Ook moet er een fonds komen voor de rechtsbijstand. 
Lees meer...
 
Moeders zonder kind; Gescheiden vrouwen verliezen door verdrag hun kind aan buitenlandse ex
Toegevoegd door Redactie   
donderdag 04 december 2008     Hits: 4397

Vrouwen die hun buitenlandse man achterna zijn gegaan en bij een echtscheiding willen terugkeren, zijn vrijwel altijd hun kinderen kwijt. "Toen ik in de auto wegreed, hoorde ik nog zijn gegil."

Lees meer...
 
Kamer: Laat "ontvoerd' kind hier
Toegevoegd door Redactie   
donderdag 04 december 2008     Hits: 3080
DEN HAAG - Kinderen die door hun Nederlandse vader of moeder vanuit het buitenland zijn ontvoerd naar Nederland moeten bij hun 'ontvoerder' kunnen blijven. Volgens een meerderheid in de Tweede Kamer worden zij nu vaak teruggestuurd naar de buitenlandse ouder terwijl die hen mishandelt of verwaarloost. De PvdA, SP, CDA en VVD vinden dat onverantwoord. Ontvoeringen worden sinds 1990 afgehandeld volgens het Haags Kinderontvoeringsverdrag, dat door ongeveer tachtig landen is ondertekend.
Lees meer...
 
Internationale Kinderontvoering - Tweede Kamer der Staten-Generaal
Toegevoegd door Redactie   
donderdag 04 december 2008     Hits: 3164
Er is sprake van internationale kinderontvoering wanneer een kind zonder toestemming naar een ander land wordt gebracht of daar wordt vastgehouden. Meestal gaat het om een ouder die een kind meeneemt naar een ander land, zonder goedkeuring van de andere ouder.
Lees meer...
 
'Ontvoering van kind naar Nederland legaal'
Toegevoegd door Redactie   
dinsdag 25 november 2008     Hits: 3194
DEN HAAG - Kinderen die door hun Nederlandse vader of moeder vanuit het buitenland zijn ontvoerd naar Nederland moeten bij hun 'ontvoerder' kunnen blijven.
Lees meer...
 
Pauw en Witteman
Toegevoegd door Redactie   
dinsdag 18 november 2008     Hits: 3173

Vanavond, 18 november 2008,  in het programma van Pauw en Witteman een item over Internationale Kinder Ontvoering.

Esther Neumann woonde tot voor kort in New York met haar Amerikaanse man en hun zoontje Daniel. Na een vakantie in Nederland besloot ze hier te willen blijven, samen met Daniel. De relatie met haar man was stukgelopen, en omdat ze geen Greencard had kon ze in de V.S. niet werken en dus geen bestaan voor zichzelf opbouwen.

Lees meer...
 
Justitie niet langer proces-vertegenwoordiger bij kinderontvoering
Toegevoegd door Redactie   
vrijdag 17 oktober 2008     Hits: 3305

Den Haag - Minister Hirsch Ballin van Justitie is voornemens om de rol en taken van de Centrale Autoriteit Internationale Kinderontvoering (CA), dat een onderdeel is van het ministerie van Justitie, te wijzigen. In de nieuwe situatie zal de CA in internationale kinderontvoeringszaken bij rechtszaken in Nederland niet langer optreden als procesvertegenwoordiger namens de buitenlandse achtergebleven ouder.

Lees meer...
 
Conflict tussen ouders leidt tot scheiding kind
Toegevoegd door Redactie   
donderdag 16 oktober 2008     Hits: 3317

Een absurde vorm van machtsvertoon in Haarlem. Maar liefst 12 man politie is ingezet om een meisje van 6 jaar oud van haar ziekbed te lichten.

Lees meer...
 
Eindelijk hoop voor de toekomst
Toegevoegd door Beheer   
woensdag 01 oktober 2008     Hits: 3194

Eindelijk is er aandacht in de tweede kamer voor de houding van de Centrale Autoriteit en de gevolgen voor de ouders, die het Haags KinderOntvoeringsVerdag tegen zichzelf en het kind gebruikt zien worden. 

Voor alle ouders die dit al meegemaakt hebben is deze aandacht te laat. Af en toe was er een lichtpuntje in de vorm van een rechter, die het wegsturen van een kind naar zijn inzicht en geweten niet kon toestaan. (Zoals bijvoorbeeld bij Beau: www.lievebeau.nl) Maar vaker dan ons lief is komt er hier een verhaal vol wanhoop en onmacht bij.

Lees meer...
 
'Verdrag maakt van moeder ontvoerder'
Toegevoegd door Redactie   
maandag 29 september 2008     Hits: 3465

Een meerderheid van de Tweede Kamer (PvdA, CDA en VVD) wil dat minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) bekijkt of Nederland het internationale Kinderontvoeringsverdrag niet te streng interpreteert.

Lees meer...
 
Verzoekschrift Europees Parlement
Toegevoegd door Redactie   
zondag 30 maart 2008     Hits: 5017
Het volgende verzoekschrift (nr 0196/2008) is op 3 maart 2008 door de Europese Commissie in behandeling genomen.
Lees meer...
 
EU Strategie voor de rechten van het kind
Toegevoegd door Redactie   
zondag 30 maart 2008     Hits: 4129
Het Europees Parlement heeft met grote meerderheid de resolutie "Naar een strategie voor de rechten van het kind" aangenomen. Artikel 92 en ook 91 bieden hoop dat Europa zijn verantwoordelijkheid gaat nemen. Zij stelt het IVRK boven Brussel II bis en het Haags verdrag.
Lees meer...
 
Bemiddelaar kinderontvoeringen
Toegevoegd door Redactie   
maandag 12 november 2007     Hits: 4111
De bemiddelaar van het Europees Parlement voor grensoverschrijdende ontvoeringen van kinderen door ouders.

Lees meer...
 
De ongelijke strijd
Toegevoegd door Redactie   
dinsdag 11 november 2003     Hits: 10333
Een Nederlandse vrouw ziet haar huwelijk met haar Amerikaanse echtgenoot op de klippen lopen. Zij gaat met hun kinderen van één en drie jaar terug naar Nederland. In Nederland hoort ze dat ze in strijd met het Haags Kinderontvoeringsverdrag handelt: zij heeft haar kinderen ontvoerd. Zij moet terug met de kinderen en als zij niet vrijwillig gaat, dan moeten de kinderen zonder hun moeder terug.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 15 - 28 van 29

Statistiek

Nu: 2018-04-23 02:28
Geopend: 2002-04-02
Gesloten: 2009-08-02
Leden: 620
Artikelen: 382
Links naar sites: 60
Bezochte pagina's: 3362654
Links van sites: 21759

ADS

© 2018 BUITEN-WESTEN
Logo Design Webdesign Webdesignbureau Hurby