VertalingRSS

ADS


Anouk (8) moet terug naar Portugal Afdrukken E-mail
Toegevoegd door Redactie   
vrijdag 08 mei 2009     Hits: 4983

BOSCH EN DUIN - Ook in hoger beroep heeft Saskia Mollee uit Bosch en Duin niet gedaan kunnen krijgen dat haar dochter Anouk (8) in Nederland mag blijven. Het meisje moet vandaag vertrekken naar haar vader in Portugal.

Saskia Mollee met haar dochter Anouk. ,,Ik heb Anouk woensdagavond verteld dat ze waarschijnlijk terug moet naar Portugal en ze was er volkomen kapot van,'' zegt Saskia Mollee. Enkele uren eerder had het gerechtshof in Den Haag de beslissing bevestigd van de rechtbank. Die oordeelde in april dat Mollee haar dochter op 8 mei moet overdragen aan de Portugese vader.

Mollee: ,,Net als de rechtbank respecteert het hof de bekrachtiging door de Portugese rechter van een verklaring van ouderlijke macht.'' Die verklaring, waarbij het gezag over Anouk overging van moeder op vader, heeft Mollee naar eigen zeggen nooit ondertekend. ,,Mijn ex-man vervalste mijn handtekening.''

Volgens het gerechtshof valt de bekrachtiging door de Portugese rechter onder het Haags Kinderontvoeringsverdrag, waardoor de Nederlandse rechter zich niet mag buigen over de vraag hoe die bekrachtiging tot stand kwam.

Bovendien handelde de moeder volgens het hof in strijd met die gezagsverklaring door Anouk eind 2007 zonder toestemming van de vader mee te nemen naar Nederland. Het hof ziet ook geen redenen de terugkeer in de weg staan.

Mollee vroeg haar ex gisteren per e-mail meer tijd voor Anouk om afscheid te nemen van vriendinnetjes. ,,Al staat het niet zwart op wit, er lijkt uitstel te zijn tot dinsdag.''

door: CASPAR NABER

bron: Algemeen Dagblad, 8 mei 2009

 
< Vorige   Volgende >

Statistiek

Nu: 2018-04-23 02:40
Geopend: 2002-04-02
Gesloten: 2009-08-02
Leden: 620
Artikelen: 382
Links naar sites: 60
Bezochte pagina's: 3362697
Links van sites: 21759

ADS

© 2018 BUITEN-WESTEN
Logo Design Webdesign Webdesignbureau Hurby