VertalingRSS

ADS


'Anouk moet terug naar moeder' Afdrukken E-mail
Toegevoegd door Redactie   
zondag 07 juni 2009     Hits: 6964
BOSCH EN DUIN - De 8-jarige Anouk uit Bosch en Duin mag waarschijnlijk weer in Nederland wonen bij haar moeder Saskia Mollee. De rechter in Portugal heeft in de voogdijzaak over het meisje Nederland als standplaats aangewezen.

Het vonnis moet nog worden bekrachtigd, pas daarna kan Mollee, die al in Portugal is, haar dochter ophalen in het huis van haar ex-man en in het vliegtuig stappen. Mollee en haar advocaat Jack Schoenmaker willen niet reageren, voor het vonnis is gepubliceerd en daarmee rechtsgeldig is.

Anouk werd drie weken geleden door de Nederlandse rechter teruggestuurd naar Portugal, het land waar zij is geboren. Haar Portugese vader deed succesvol een beroep op het omstreden Haagse Kinderontvoeringsverdrag. Dat verdrag is bedoeld om kinderontvoeringen te voorkomen, maar wordt vaak ingezet voor internationale voogdijzaken.

Volgens het akkoord moet een kind terug naar het land van de eisende ouder, als de voogdij omstreden is. Vaak blijft de moeder achter zonder omgangsregeling en met de kans in het land van haar ex-partner te worden opgepakt voor kinderontvoering. De Tweede Kamer bekritiseerde het verdrag onlangs en oordeelde dat Nederland de regels te strikt hanteert.

De Centrale Autoriteit (CA), uitvoerder van het kinderontvoeringsverdrag, had moeten wachten op de uitspraak in Portugal, voor Anouk werd teruggestuurd, zegt Jacques Smits, van de Stichting Kinderontvoering. ,,Anouk heeft haar school en vriendinnetjes moeten achterlaten, terwijl de CA wist dat er een gerede kans was dat ze binnen een paar weken mocht terugkomen.''

Door Monica Beek

bron: Algemeen Dagblad, 4 juni 2009

 
Volgende >

Statistiek

Nu: 2018-04-23 02:41
Geopend: 2002-04-02
Gesloten: 2009-08-02
Leden: 620
Artikelen: 382
Links naar sites: 60
Bezochte pagina's: 3362700
Links van sites: 21759

ADS

© 2018 BUITEN-WESTEN
Logo Design Webdesign Webdesignbureau Hurby